
| Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 182036399 | Tamaho | 児童③ | 588 サ | Children's Books |
| Title | 砂糖のちから |
|---|---|
| Title (Reading) | サトウ/ノ/チカラ |
| Subtitle | 植物からの贈りもの |
| Subtitle (Reading) | ショクブツ/カラ/ノ/オクリモノ |
| Author | 足立/香代子∥監修 |
| Author (Reading) | アダチ,カヨコ |
| Series | 知の森絵本 |
| Publisher | 素朴社 |
| Publication Date | 2009.5 |
| Number of Pages, etc. | 47p |
| Dimensions | 29cm |
| Price | ¥1800 |
| ISBN | 978-4-903773-11-7 |
| Content Description | 太陽の光と水と植物によってつくり出される甘さ。砂糖の甘さのひみつや原料、砂糖づくりはいつから始まったか、砂糖の日本への伝来、砂糖についてのQ&Aなどをイラストとともに解説する。 |
| NDC 9 | 588.1 |
| Intended Audience | 小学5~6年生,中学生(B5F) |
| Study Subject | 砂糖 |
|---|---|
| Study Subject(Reading) | サトウ |
| Study Subject | さとうだいこん p10-11,20-21 |
| Study Subject(Reading) | サトウダイコン |
| Study Subject | 食文化史 p16-25 |
| Study Subject(Reading) | ショクブンカシ |
| Study Subject | さとうきび p18-19 |
| Study Subject(Reading) | サトウキビ |
| Study Subject | 料理 p28-31 |
| Study Subject(Reading) | リョウリ |
| Study Subject | 塩 p34-35 |
| Study Subject(Reading) | シオ |
| Study Subject | 栄養 p36-39 |
| Study Subject(Reading) | エイヨウ |