Go to the content

Material Details

クレヨンで描いたおいしい魚図鑑

  • Content Introduction 鮭の塩焼き、焼きたらこ、金目鯛の煮つけ、お寿司…。北海道で新鮮な魚をたくさん食べて育った著者が、おいしい料理となった魚たちをクレヨンで描いた魚図鑑。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182054102 Tamaho ティーン 664 カ Children's Books  
92055750 Tatomi しゅげい・りょうり 664 カ Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title クレヨンで描いたおいしい魚図鑑
Title (Reading) クレヨン/デ/カイタ/オイシイ/サカナズカン
Author 加藤/休ミ∥著
Author (Reading) カトウ,ヤスミ
Publisher 晶文社
Publication Date 2018.1
Number of Pages, etc. 55p
Dimensions 19×22cm
Price \1600
ISBN 978-4-7949-6984-2
Content Description 鮭の塩焼き、焼きたらこ、金目鯛の煮つけ、お寿司…。北海道で新鮮な魚をたくさん食べて育った著者が、おいしい料理となった魚たちをクレヨンで描いた魚図鑑。
Content Discription (Children) さんまの塩焼き、金目鯛(きんめだい)の煮付(につ)け、鯖(さば)の文化干し、あじの開き、鯛の刺身(さしみ)、いかめし、ツナ缶(かん)、まぐろ納豆、ししゃもの一夜干し…。大人も子どもも楽しめる魚図鑑(さかなずかん)。クレヨンで描(か)いた、おいしい料理となった魚たちが満載(まんさい)。
NDC 9 664.6
NDC 10 664.6
Intended Audience 小学5~6年生,中学生,高校生,一般(B5FGL)

Author Introduction

<加藤/休ミ∥著>
1976年生まれ。北海道出身。絵本、挿画、画文などで活動しながら、クレヨン画を追求する。作品に「ともだちやま」「きょうのごはん」など。

Study Subject

Study Subject
Study Subject(Reading) サカナ
Study Subject 魚料理
Study Subject(Reading) サカナリョウリ
Study Subject さんま   p4-5
Study Subject(Reading) サンマ
Study Subject きんめだい   p6-9
Study Subject(Reading) キンメダイ
Study Subject さば   p10-11,19
Study Subject(Reading) サバ
Study Subject あじ(鰺)   p14-15
Study Subject(Reading) アジ
Study Subject たい(鯛)   p16-17
Study Subject(Reading) タイ
Study Subject いか(烏賊)   p18
Study Subject(Reading) イカ
Study Subject まぐろ   p22-25
Study Subject(Reading) マグロ
Study Subject うに   p26-29
Study Subject(Reading) ウニ
Study Subject えび   p26-29,40-41
Study Subject(Reading) エビ
Study Subject すし   p26-29
Study Subject(Reading) スシ
Study Subject   p26-29,44-45
Study Subject(Reading) タマゴ
Study Subject ししゃも   p30-33
Study Subject(Reading) シシャモ
Study Subject おでん   p36-39
Study Subject(Reading) オデン
Study Subject いわし   p37
Study Subject(Reading) イワシ
Study Subject すけとうだら   p39,44-45
Study Subject(Reading) スケトウダラ
Study Subject たこ(蛸)   p42
Study Subject(Reading) タコ
Study Subject パン   p43
Study Subject(Reading) パン
Study Subject さけ(鮭)   p46-47
Study Subject(Reading) サケ
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page