Go to the content

Material Details

トウモロコシの大百科(まるごと探究!世界の作物)

  • Content Introduction 作物と人間のかかわりを、地球大のスケールと数千年・数万年のスパンで描く作物のビジュアル大百科。トウモロコシという作物の成りたちと特性、育ちと栽培技術、加工と利用、日本・世界のトウモロコシ作等を写真とともに解説。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182055948 Tamaho 児童③ 616 ト Children's Books  
192013337 Toyotomi 児童2 616 ト Children's Books  
92056065 Tatomi しゅげい・りょうり 616 ト Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title トウモロコシの大百科
Title (Reading) トウモロコシ/ノ/ダイヒャッカ
Author 濃沼/圭一∥編
Author (Reading) コイヌマ,ケイイチ
Series まるごと探究!世界の作物
Publisher 農山漁村文化協会
Publication Date 2019.3
Number of Pages, etc. 56p
Dimensions 28cm
Price \3500
ISBN 978-4-540-18135-1
Content Description 作物と人間のかかわりを、地球大のスケールと数千年・数万年のスパンで描く作物のビジュアル大百科。トウモロコシという作物の成りたちと特性、育ちと栽培技術、加工と利用、日本・世界のトウモロコシ作等を写真とともに解説。
Content Discription (Children) トウモロコシは、世界の主要な穀物(こくもつ)のなかでもっとも多く生産されています。トウモロコシという作物の成りたちと特性(とくせい)、育ちと栽培技術(さいばいぎじゅつ)、日本・世界のトウモロコシ作、トウモロコシの利用などについて写真で紹介(しょうかい)し、トウモロコシのいまとこれからを考えます。
NDC 9 616.61
NDC 10 616.61
Intended Audience 小学3~4年生,小学5~6年生(B3B5)

Author Introduction

<濃沼/圭一∥編>
1959年神奈川県生まれ。岩手大学農学部卒業。農学博士。農研機構北海道農業研究センターなどでトウモロコシの品種改良などに携わる。共著に「トウモロコシの科学」など。

Study Subject

Study Subject とうもろこし
Study Subject(Reading) トウモロコシ
Study Subject 栽培   p10-19
Study Subject(Reading) サイバイ
Study Subject 品種改良   p20-21
Study Subject(Reading) ヒンシュ/カイリョウ
Study Subject 病虫害   p22
Study Subject(Reading) ビョウチュウガイ
Study Subject 中央アメリカ   p24-25
Study Subject(Reading) チュウオウ/アメリカ
Study Subject 南アメリカ   p24-25
Study Subject(Reading) ミナミアメリカ
Study Subject アメリカ合衆国   p26-27
Study Subject(Reading) アメリカ/ガッシュウコク
Study Subject アフリカ   p28-29
Study Subject(Reading) アフリカ
Study Subject ヨーロッパ   p28-29
Study Subject(Reading) ヨーロッパ
Study Subject アジア   p30-31
Study Subject(Reading) アジア
Study Subject 日本   p32-35
Study Subject(Reading) ニホン
Study Subject 加工食品   p36-37,42-43
Study Subject(Reading) カコウ/ショクヒン
Study Subject 料理   p38-41
Study Subject(Reading) リョウリ
Study Subject 飼料   p44-45,52
Study Subject(Reading) シリョウ
Study Subject 貿易   p46-47
Study Subject(Reading) ボウエキ
Study Subject 遺伝子組換え   p49
Study Subject(Reading) イデンシ/クミカエ
Study Subject 消費   p50-51
Study Subject(Reading) ショウヒ
Study Subject 生産   p50-51
Study Subject(Reading) セイサン
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page