Go to the content

Material Details

食べ物のひみつを教えます 大豆・米

  • Content Introduction 食べ物の加工工程や、それを使ったおいしい料理、栄養などについて、たくさんの写真でわかりやすく紹介。豆腐や納豆など、長い歴史の中で多くの加工品が生まれた大豆と、日本の主食である米の加工品を取り上げる。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182061167 Tamaho 児童③ 619 タ Children's Books  
192014896 Toyotomi 児童2 619 タ Children's Books  
92060544 Tatomi しゅげい・りょうり 619 タ Children's Books   Checked Out
Reservation Count 0

Basic Information

Title 食べ物のひみつを教えます 大豆・米
Title (Reading) タベモノ/ノ/ヒミツ/オ/オシエマス/ダイズ/コメ
Author 安達/修二∥監修
Author (Reading) アダチ,シュウジ
Publisher 金の星社
Publication Date 2022.2
Number of Pages, etc. 40p
Dimensions 30cm
Price \3000
ISBN 978-4-323-05188-8
Content Description 食べ物の加工工程や、それを使ったおいしい料理、栄養などについて、たくさんの写真でわかりやすく紹介。豆腐や納豆など、長い歴史の中で多くの加工品が生まれた大豆と、日本の主食である米の加工品を取り上げる。
Content Discription (Children) わたしたちは、毎日いろいろな食べ物を食べています。それらの食べ物は、何からどのようにつくられるのでしょう?豆腐(とうふ)・納豆(なっとう)・みそなどにすがたをかえる大豆と、もち・せんべい・酒などにすがたをかえる米を取り上げ、それぞれの加工工程(こうてい)を写真でわかりやすく紹介(しょうかい)します。
NDC 9 619.6
NDC 10 619.6
Intended Audience 小学3~4年生(B3)

Study Subject

Study Subject 食品工業
Study Subject(Reading) ショクヒン/コウギョウ
Study Subject 食品
Study Subject(Reading) ショクヒン
Study Subject だいず   p4-23
Study Subject(Reading) ダイズ
Study Subject きな粉   p11
Study Subject(Reading) キナコ
Study Subject 納豆   p12-13
Study Subject(Reading) ナットウ
Study Subject みそ   p14-15
Study Subject(Reading) ミソ
Study Subject しょう油   p16-17
Study Subject(Reading) ショウユ
Study Subject 豆乳   p18-19
Study Subject(Reading) トウニュウ
Study Subject 豆腐   p20-21
Study Subject(Reading) トウフ
Study Subject まめ(豆)   p23
Study Subject(Reading) マメ
Study Subject   p26-40
Study Subject(Reading) コメ
Study Subject ご飯   p28
Study Subject(Reading) ゴハン
Study Subject もち   p30
Study Subject(Reading) モチ
Study Subject 米菓   p31-33
Study Subject(Reading) ベイカ
Study Subject 和菓子   p34-35
Study Subject(Reading) ワガシ
Study Subject   p36-37
Study Subject(Reading) サケ
Study Subject ぬか   p38-39
Study Subject(Reading) ヌカ
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page