Go to the content

Material Details

おいしい魚ずかん

  • Content Introduction 私たちが食べる魚は、生きもので、限りある海の資源。将来も安心して食べ続けるためには、考えながら食べなくてはいけません。魚の生態・資源量・食べ方をイラストでわかりやすく紹介します。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182062051 Tamaho 児童③ 664 オ Children's Books  
192015201 Toyotomi 児童2 664 オ Children's Books  
92061366 Tatomi しゅげい・りょうり 664 オ Children's Books   Checked Out
Reservation Count 0

Basic Information

Title おいしい魚ずかん
Title (Reading) オイシイ/サカナズカン
Author 上田/勝彦∥監修
Author (Reading) ウエダ,カツヒコ
Author WILLこども知育研究所∥編
Author (Reading) ウィル/コドモ/チイク/ケンキュウジョ
Publisher 金の星社
Publication Date 2022.9
Number of Pages, etc. 47p
Dimensions 24×24cm
Price \1700
ISBN 978-4-323-03398-3
Content Description 私たちが食べる魚は、生きもので、限りある海の資源。将来も安心して食べ続けるためには、考えながら食べなくてはいけません。魚の生態・資源量・食べ方をイラストでわかりやすく紹介します。
Content Discription (Children) サンマ、サケ、アサリなど、わたしたちの食事(しょくじ)の場面(ばめん)によくとうじょうする魚や海の生きもの22しゅるいをとりあげ、すんでいる場所(ばしょ)・体の長さなどのきほんデータ、体のひみつやくらし、おいしい食べ方をしょうかい。生息数(せいそくすう)が多い・へっている・少ないのマークつき。
NDC 9 664.6
NDC 10 664.6
Intended Audience 小学1~2年生(B1)

Study Subject

Study Subject
Study Subject(Reading) サカナ
Study Subject たい(鯛)   p6-7
Study Subject(Reading) タイ
Study Subject ぶり(鰤)   p8-9
Study Subject(Reading) ブリ
Study Subject さんま   p10-11
Study Subject(Reading) サンマ
Study Subject いわし   p12-13
Study Subject(Reading) イワシ
Study Subject あじ(鰺)   p14-15
Study Subject(Reading) アジ
Study Subject まぐろ   p16-17
Study Subject(Reading) マグロ
Study Subject さけ(鮭)   p18-19
Study Subject(Reading) サケ
Study Subject かつお   p20-21
Study Subject(Reading) カツオ
Study Subject さば   p22-23
Study Subject(Reading) サバ
Study Subject ひらめ   p24-25
Study Subject(Reading) ヒラメ
Study Subject たら(鱈)   p26-27
Study Subject(Reading) タラ
Study Subject さわら(鰆)   p28-29
Study Subject(Reading) サワラ
Study Subject いか(烏賊)   p30
Study Subject(Reading) イカ
Study Subject たこ(蛸)   p31
Study Subject(Reading) タコ
Study Subject えび   p32
Study Subject(Reading) エビ
Study Subject かに   p33
Study Subject(Reading) カニ
Study Subject ほたてがい   p34
Study Subject(Reading) ホタテガイ
Study Subject あさり   p35
Study Subject(Reading) アサリ
Study Subject 食物連鎖   p40-41
Study Subject(Reading) ショクモツ/レンサ
Study Subject 魚料理   p44-47
Study Subject(Reading) サカナリョウリ
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page