Go to the content
Home Page > Find Materials > Material Details

Material Details

料理は子どもの遊びです

  • Content Introduction 子どもから大人まで、本格的なフランス料理の基本を楽しみながら学べる本。簡単な一皿からフルコースまで、遊び心満載の44レシピをイラストとともに紹介する。ジャン・コクトーによる序文も収録。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182064720 Tamaho 児童③ 596 オ Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 料理は子どもの遊びです
Title (Reading) リョウリ/ワ/コドモ/ノ/アソビ/デス
Author ミシェル・オリヴェ∥文と絵
Author (Reading) オリヴェ,ミシェル
Author 猫沢/エミ∥訳
Author (Reading) ネコザワ,エミ
Publisher 河出書房新社
Publication Date 2023.12
Number of Pages, etc. 103p
Dimensions 25cm
Price \2300
ISBN 978-4-309-29366-0
Content Description 子どもから大人まで、本格的なフランス料理の基本を楽しみながら学べる本。簡単な一皿からフルコースまで、遊び心満載の44レシピをイラストとともに紹介する。ジャン・コクトーによる序文も収録。
Content Discription (Children) フランスではおうちで料理をするとき、できるだけふだんつかっているどうぐをつかいまわして、気がるにおいしいものをつくります。クロック・ムッシュ、パイナップルふうみのフライドチキン、じゃがいものグラタンなど、ほんかくてきなのにこうりつよく、かんたんにつくれるフランス料理のレシピをしょうかいします。
NDC 9 596.23
NDC 10 596.23
Intended Audience 小学生,一般(BL)

Author Introduction

<ミシェル・オリヴェ∥文と絵>
フランス・ボルドー生まれ。料理家。

Study Subject

Study Subject フランス料理
Study Subject(Reading) フランス/リョウリ
Study Subject スープ   p12-13
Study Subject(Reading) スープ
Study Subject サンドイッチ   p22-23
Study Subject(Reading) サンドイッチ
Study Subject サラダ   p26-27,30-31,36-37
Study Subject(Reading) サラダ
Study Subject 卵料理   p40-49
Study Subject(Reading) タマゴリョウリ
Study Subject 魚料理   p52-55
Study Subject(Reading) サカナリョウリ
Study Subject 肉料理   p58-77
Study Subject(Reading) ニクリョウリ
Study Subject ソース   p80-83
Study Subject(Reading) ソース
Study Subject 野菜料理   p84-85,88-89
Study Subject(Reading) ヤサイ/リョウリ
Study Subject パスタ   p86-87
Study Subject(Reading) パスタ
Study Subject グラタン   p88-89
Study Subject(Reading) グラタン
Study Subject ピラフ   p90-91
Study Subject(Reading) ピラフ
Study Subject ケーキ   p94-95,102-103
Study Subject(Reading) ケーキ
Study Subject 菓子   p94-103
Study Subject(Reading) カシ
Study Subject プリン   p96-97
Study Subject(Reading) プリン
Study Subject トースト   p100-101
Study Subject(Reading) トースト
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page