Go to the content
Home Page > Find Materials > Material Details

Material Details

ザ・給食 学校給食のすべてがわかる!(調べる学習百科)

  • Content Introduction 最も身近な食、学校給食。その歴史や献立の栄養、食材の流れや調理現場を写真やイラストを交えて解説。郷土料理や地元の特産品をつかったご当地給食や、世界の給食、マナー、レシピなども紹介する。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182066463 Tamaho 児童② 374 ザ Children's Books  
192016734 Toyotomi 児童2 374 ザ Children's Books  
92064977 Tatomi でんき・ちずしゃかい 374 ザ Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title ザ・給食
Title (Reading) ザ/キュウショク
Subtitle 学校給食のすべてがわかる!
Subtitle (Reading) ガッコウ/キュウショク/ノ/スベテ/ガ/ワカル
Author 赤松/利恵∥監修
Author (Reading) アカマツ,リエ
Series 調べる学習百科
Publisher 岩崎書店
Publication Date 2024.11
Number of Pages, etc. 63p
Dimensions 29cm
Price \3600
ISBN 978-4-265-08678-8
Content Description 最も身近な食、学校給食。その歴史や献立の栄養、食材の流れや調理現場を写真やイラストを交えて解説。郷土料理や地元の特産品をつかったご当地給食や、世界の給食、マナー、レシピなども紹介する。
Content Discription (Children) 給食にはどんな栄養があるの?給食のこんだてはだれが考えている?給食の食材はどこからくるの?歴史からマナーまで、学校給食のすべてを、写真やイラストでわかりやすく紹介(しょうかい)。ご当地給食や世界の給食、給食の人気メニューの作り方ものっています。
NDC 9 374.94
NDC 10 374.94
Intended Audience 小学3~4年生,小学5~6年生,中学生(B3B5F)

Study Subject

Study Subject 給食
Study Subject(Reading) キュウショク
Study Subject 献立   p6-7,21
Study Subject(Reading) コンダテ
Study Subject 栄養   p8-11
Study Subject(Reading) エイヨウ
Study Subject 栄養素   p8-11
Study Subject(Reading) エイヨウソ
Study Subject 料理   p12-19,59-61
Study Subject(Reading) リョウリ
Study Subject 栄養士   p20-23
Study Subject(Reading) エイヨウシ
Study Subject 地産地消   p26-27
Study Subject(Reading) チサン/チショウ
Study Subject 牛乳   p30
Study Subject(Reading) ギュウニュウ
Study Subject 野菜   p32-33
Study Subject(Reading) ヤサイ
Study Subject 伝統野菜   p33
Study Subject(Reading) デントウ/ヤサイ
Study Subject 食品ロス   p34-37
Study Subject(Reading) ショクヒン/ロス
Study Subject 食事作法   p38-41
Study Subject(Reading) ショクジ/サホウ
Study Subject 食生活の歴史   p44-48
Study Subject(Reading) ショクセイカツ/ノ/レキシ
Study Subject 郷土料理   p50-53
Study Subject(Reading) キョウド/リョウリ
Study Subject 世界の国   p56-58
Study Subject(Reading) セカイ/ノ/クニ
Study Subject 開発途上国   p58
Study Subject(Reading) カイハツ/トジョウコク
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page