Go to the content
Home Page > Find Materials > Material Details

Material Details

正しい目玉焼きの作り方 きちんとした大人になるための家庭科の教科書(14歳の世渡り術)

  • Content Introduction 生活していく上で大切なこと、身についていますか? いざ、1人暮らしをしても困らないように、家族と楽しく暮らせるように、「洗濯」「料理」「片付け・掃除」「裁縫」「家庭生活」の基本のきを教えます。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182067253 Tamaho ティーン 590 タ Children's Books  
92065395 Tatomi しゅげい・りょうり 590 タ Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 正しい目玉焼きの作り方
Title (Reading) タダシイ/メダマヤキ/ノ/ツクリカタ
Subtitle きちんとした大人になるための家庭科の教科書
Subtitle (Reading) キチント/シタ/オトナ/ニ/ナル/タメ/ノ/カテイカ/ノ/キョウカショ
Author 森下/えみこ∥イラスト
Author (Reading) モリシタ,エミコ
Author 毎田/祥子∥監修
Author (Reading) マイダ,ショウコ
Author 井出/杏海∥監修
Author (Reading) イデ,アミ
Author 木村/由依∥監修
Author (Reading) キムラ,ヨシエ
Author クライ・ムキ∥監修
Author (Reading) クライ ムキ
Author 野原/慎太郎∥監修
Author (Reading) ノハラ,シンタロウ
Series 14歳の世渡り術
著作 正しい目玉焼きの作り方
Publisher 河出書房新社
Publication Date 2025.3
Number of Pages, etc. 245p
Dimensions 19cm
Price \1540
ISBN 978-4-309-61771-8
Content Description 生活していく上で大切なこと、身についていますか? いざ、1人暮らしをしても困らないように、家族と楽しく暮らせるように、「洗濯」「料理」「片付け・掃除」「裁縫」「家庭生活」の基本のきを教えます。
Content Discription (Children) 洗濯(せんたく)の基本、アイロンのかけ方、ご飯の炊き方、包丁の基本、掃除のシンプルな4つの手順、手縫いの基本、家庭生活…。なんとなくやってきたことを見直そう!生活力のある大人になれるように、学校の「家庭科」の授業で習ったことを、マンガやイラストを交えておさらいします。
NDC 9 590
NDC 10 590
Intended Audience 中学生,高校生,一般(FGL)

Author Introduction

<森下/えみこ∥イラスト>
静岡県生まれ。イラストレーター、マンガ家。著書に「独りでできるもん」シリーズ、「40歳になったことだし」など。

Study Subject

Study Subject 家事
Study Subject(Reading) カジ
Study Subject 家庭科
Study Subject(Reading) カテイカ
Study Subject 洗濯   p17-63
Study Subject(Reading) センタク
Study Subject 洗剤   p29-31,172-175
Study Subject(Reading) センザイ
Study Subject アイロン   p56-59
Study Subject(Reading) アイロン
Study Subject 洗濯機   p60-63
Study Subject(Reading) センタクキ
Study Subject 料理   p65-145
Study Subject(Reading) リョウリ
Study Subject おかゆ   p72
Study Subject(Reading) オカユ
Study Subject ご飯   p76-79
Study Subject(Reading) ゴハン
Study Subject おにぎり   p78-79
Study Subject(Reading) オニギリ
Study Subject 卵料理   p82-84
Study Subject(Reading) タマゴリョウリ
Study Subject 包丁   p90-94
Study Subject(Reading) ホウチョウ
Study Subject 調味料   p102-103
Study Subject(Reading) チョウミリョウ
Study Subject 食品   p104-107
Study Subject(Reading) ショクヒン
Study Subject 肉・肉製品   p108
Study Subject(Reading) ニク/ニクセイヒン
Study Subject   p109
Study Subject(Reading) サカナ
Study Subject カレー   p110-113
Study Subject(Reading) カレー
Study Subject 野菜料理   p114-115
Study Subject(Reading) ヤサイ/リョウリ
Study Subject パスタ   p116-117
Study Subject(Reading) パスタ
Study Subject 日本料理   p118-123
Study Subject(Reading) ニホン/リョウリ
Study Subject みそ汁   p121
Study Subject(Reading) ミソシル
Study Subject 梅干   p123
Study Subject(Reading) ウメボシ
Study Subject 菓子作り   p124-137
Study Subject(Reading) カシヅクリ
Study Subject チョコレート   p132-133
Study Subject(Reading) チョコレート
Study Subject パンケーキ   p134-135
Study Subject(Reading) パンケーキ
Study Subject 加工食品   p138-143
Study Subject(Reading) カコウ/ショクヒン
Study Subject 掃除   p147-183
Study Subject(Reading) ソウジ
Study Subject 整理整とん   p147-183
Study Subject(Reading) セイリ/セイトン
Study Subject 掃除機   p170
Study Subject(Reading) ソウジキ
Study Subject 裁縫   p185-211
Study Subject(Reading) サイホウ
Study Subject 家計   p214-223
Study Subject(Reading) カケイ
Study Subject 消費者保護   p214-223
Study Subject(Reading) ショウヒシャ/ホゴ
Study Subject 家庭   p228-238
Study Subject(Reading) カテイ
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page