Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
---|---|---|---|---|---|---|
181094760 | Tamaho | 閉架書庫(一般) | 588 サ | General Books |
Title | 砂糖の文化誌 |
---|---|
Title (Reading) | サトウ/ノ/ブンカシ |
Subtitle | 日本人と砂糖 |
Subtitle (Reading) | ニホンジン/ト/サトウ |
Author | 伊藤/汎∥監修 |
Author (Reading) | イトウ,ヒロシ |
Publisher | 八坂書房 |
Publisher (Reading) | ヤサカ/ショボウ |
Base Price | ¥2600 |
ISBN | 4-89694-922-3 |
Number of Pages, etc. | 303p |
Dimensions | 20cm |
NDC | 588.1 |
Content Description | 調味料としてはもちろん、和洋菓子の材料や薬、バイオ燃料としても暮らしを豊かにする砂糖。その一方で、健康・ダイエットへのリスクがあるとの誤解が広まっている。1200年に及ぶ、人と砂糖の“蜜月と最前線”を徹底探求。 |
Title | お茶と砂糖とお菓子 |
---|---|
Statement of Responsibility | 角山/栄∥著 |
Title | 近世日本の砂糖貿易 |
Statement of Responsibility | 越中/哲也∥著 |
Title | 南蛮菓子と砂糖の関係 |
Statement of Responsibility | 荒尾/美代∥著 |
Title | 日本人と砂糖の交流史 |
Statement of Responsibility | 平野/雅章∥著 |
Title | 和菓子の発祥と砂糖 |
Statement of Responsibility | 谷口/学∥著 |
Title | 甘いものはうまいもの |
Statement of Responsibility | 吉田/菊次郎∥著 |
Title | 菓子と砂糖のおいしい関係 |
Statement of Responsibility | 村山/なおこ∥著 |
Title | 砂糖の味覚表現 |
Statement of Responsibility | 谷口/学∥著 |
Title | 日本人と砂糖 |
Statement of Responsibility | 落合/敏∥著 |
Title | 長寿の島の食と砂糖文化 |
Statement of Responsibility | 西大/八重子∥著 |
Title | おせち料理と砂糖 |
Statement of Responsibility | 松田/早苗∥著 |
Title | 漬物づくりと砂糖 |
Statement of Responsibility | 小川/敏男∥著 |
Title | 世界のさとうきび |
Statement of Responsibility | 杉本/明∥著 |
Title | 黒糖と砂糖の製造法 |
Statement of Responsibility | 福井/敏夫∥著 |
Title | 氷砂糖は鉱物か |
Statement of Responsibility | 戸井田/敏彦∥著 |
Title | クスリとしての砂糖 |
Statement of Responsibility | 足立/香代子∥著 |
Title | 砂糖の栄養学 |
Statement of Responsibility | 柿崎/祥子∥著 |