Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
---|---|---|---|---|---|---|
181088611 | Tamaho | 閉架書庫(一般) | 383 ク | General Books |
Title | 日本料理の歴史 |
---|---|
Title (Reading) | ニホン/リョウリ/ノ/レキシ |
Author | 熊倉/功夫∥著 |
Author (Reading) | クマクラ,イサオ |
Publisher | 吉川弘文館 |
Publisher (Reading) | ヨシカワ/コウブンカン |
Base Price | ¥1700 |
ISBN | 4-642-05645-8 |
Number of Pages, etc. | 5,204p |
Dimensions | 19cm |
NDC | 383.8162 |
Content Description | 日本料理とは何か。平安貴族の宴会から庶民の食卓、精進料理、本膳料理、懐石、京料理、菓子と茶の湯まで、日本の料理文化をわかりやすく描く。北大路魯山人・湯木貞一という2人の天才にもふれ、日本食文化の原点を探る。 |