Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
---|---|---|---|---|---|---|
181105310 | Tamaho | 閉架書庫(一般) | 611 カ | General Books |
Title | 食の歴史と日本人 |
---|---|
Title (Reading) | ショク/ノ/レキシ/ト/ニホンジン |
Subtitle | 「もったいない」はなぜ生まれたか |
Subtitle (Reading) | モッタイナイ/ワ/ナゼ/ウマレタカ |
Author | 川島/博之∥著 |
Author (Reading) | カワシマ,ヒロユキ |
Publisher | 東洋経済新報社 |
Publisher (Reading) | トウヨウ/ケイザイ/シンポウシャ |
Base Price | ¥1800 |
ISBN | 4-492-04402-5 |
Number of Pages, etc. | 246p |
Dimensions | 20cm |
NDC | 611.3 |
Content Description | 日本人はなぜ食べ物を残すことに罪の意識を感じるのか? 「もったいない」「勤勉」など日本的精神の誕生を「食」の視点から解き明かす、異色の日本論。 |