Go to the content
Home Page > Find Materials > Material Details

Material Details

日本の食文化史 旧石器時代から現代まで

  • Content Introduction コメはいつ主食になったのか。スシの起源はなにか。味噌・醤油はどのように普及したのか。食文化研究の視点から、著者独自の巨視的な歴史区分を採用。日本の食の変遷と知られざる魅力を解き明かす、いままでにない食文化通史。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
181137249 Tamaho 一般⑬ 383 イ General Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 日本の食文化史
Title (Reading) ニホン/ノ/ショクブンカシ
Subtitle 旧石器時代から現代まで
Subtitle (Reading) キュウセッキ/ジダイ/カラ/ゲンダイ/マデ
Author 石毛/直道∥著
Author (Reading) イシゲ,ナオミチ
Publisher 岩波書店
Publisher (Reading) イワナミ/ショテン
Base Price \3200
ISBN 978-4-00-061088-9
Number of Pages, etc. 11,312p
Dimensions 20cm
NDC 383.81
Content Description コメはいつ主食になったのか。スシの起源はなにか。味噌・醤油はどのように普及したのか。食文化研究の視点から、著者独自の巨視的な歴史区分を採用。日本の食の変遷と知られざる魅力を解き明かす、いままでにない食文化通史。
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page