Go to the content

Material Details

保存食の大研究 長もちする食べもののひみつをさぐろう 楽しい調べ学習シリーズ

  • Content Introduction 保存食が誕生した背景やつくり方、日本や世界各地の保存食を紹介。保存食の質を高めるための技術やそれを支える容器の発達、保存食の技術がどのように利用されているかを解説する。干しいもやジャムのつくり方も掲載。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182055486 Tamaho 児童③ 588 ナ Children's Books  
192013168 Toyotomi 児童1 588 ナ Children's Books  
92055546 Tatomi しゅげい・りょうり 588 ナ Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 保存食の大研究
Title (Reading) ホゾンショク/ノ/ダイケンキュウ
Subtitle 長もちする食べもののひみつをさぐろう
Subtitle (Reading) ナガモチ/スル/タベモノ/ノ/ヒミツ/オ/サグロウ
Author 中居/惠子∥著
Author (Reading) ナカイ,ケイコ
Author 小清水/正美∥監修
Author (Reading) コシミズ,マサミ
Publisher PHP研究所
Publisher (Reading) ピーエイチピー/ケンキュウジョ
Base Price \3000
ISBN 978-4-569-78822-7
Number of Pages, etc. 63p
Dimensions 29cm
NDC 588.9
Content Description 保存食が誕生した背景やつくり方、日本や世界各地の保存食を紹介。保存食の質を高めるための技術やそれを支える容器の発達、保存食の技術がどのように利用されているかを解説する。干しいもやジャムのつくり方も掲載。
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page