Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
---|---|---|---|---|---|---|
181156423 | Tamaho | 一般⑱ | 188 ヨ | General Books |
Title | 精進料理考 |
---|---|
Title (Reading) | ショウジン/リョウリコウ |
Author | 吉村/昇洋∥著 |
Author (Reading) | ヨシムラ,ショウヨウ |
Publisher | 春秋社 |
Publisher (Reading) | シュンジュウシャ |
Base Price | \1900 |
ISBN | 978-4-393-15902-6 |
Number of Pages, etc. | 270,11p |
Dimensions | 20cm |
NDC | 188.86 |
Content Description | 禅の僧食を中心とした“精進料理”の世界を旅しよう! 道元禅師の著書「典座教訓」「赴粥飯法」をベースに、曹洞宗の教える食事に関する心がまえと実践を述べ、インド・中国・日本の僧食の歴史と内容について解説する。 |