Go to the content

Material Details

はじめての和食えほん 春のごちそうつくろう

  • Content Introduction 旬の食べものでおいしい和食! 日本人が古くから受けついできた料理「和食」の知識を学びながら、春においしい和食のごちそうづくりに挑戦しよう! 楽しいお話と10のレシピが一緒になった本。はじめての和食づくりに最適。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182057404 Tamaho 児童③ 596 ヤ Children's Books  
92057445 Tatomi しゅげい・りょうり 596 ヤ Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title はじめての和食えほん 春のごちそうつくろう
Title (Reading) ハジメテ/ノ/ワショク/エホン/ハル/ノ/ゴチソウ/ツクロウ
Author 柳原/尚之∥著
Author (Reading) ヤナギハラ,ナオユキ
Author 近藤/圭恵∥絵
Author (Reading) コンドウ,ヨシエ
Publisher 文溪堂
Publication Date 2020.3
Number of Pages, etc. 31p
Dimensions 23×23cm
Price \1400
ISBN 978-4-7999-0345-2
Content Description 旬の食べものでおいしい和食! 日本人が古くから受けついできた料理「和食」の知識を学びながら、春においしい和食のごちそうづくりに挑戦しよう! 楽しいお話と10のレシピが一緒になった本。はじめての和食づくりに最適。
Content Discription (Children) 和食のことならなんでも教えてくれる尚之(なおゆき)先生といっしょに、春においしい10のごちそうをつくろう!「春キャベツの豚(ぶた)しゃぶ」「茶わんむし」「めばるの煮(に)つけ」「手まりずし」などのつくり方をイラストでわかりやすく紹介(しょうかい)。「和食Q&A」ものっているよ。
NDC 9 596.21
NDC 10 596.21
Intended Audience 小学3~4年生,小学5~6年生(B3B5)

Author Introduction

<柳原/尚之∥著>
1979年生まれ。東京農業大学で発酵食品学を学ぶ。江戸懐石近茶流嗣家。柳原料理教室副主宰。日本料理、茶懐石研究指導、子供への食育などを行う。著書に「和食をつくろう!」など。

Study Subject

Study Subject 日本料理
Study Subject(Reading) ニホン/リョウリ
Study Subject 弁当   p2
Study Subject(Reading) ベントウ
Study Subject だし汁   p5,15
Study Subject(Reading) ダシジル
Study Subject 野菜   p6-7
Study Subject(Reading) ヤサイ
Study Subject キャベツ   p8-9
Study Subject(Reading) キャベツ
Study Subject 肉料理   p8-9,24-25
Study Subject(Reading) ニクリョウリ
Study Subject 野菜料理   p8-11,18-19,26-27
Study Subject(Reading) ヤサイ/リョウリ
Study Subject 豚肉   p8-9
Study Subject(Reading) ブタニク
Study Subject たけのこ   p10-11
Study Subject(Reading) タケノコ
Study Subject 卵料理   p12-14
Study Subject(Reading) タマゴリョウリ
Study Subject めばる   p16-17
Study Subject(Reading) メバル
Study Subject 魚料理   p16-17
Study Subject(Reading) サカナリョウリ
Study Subject じゃがいも   p18-19
Study Subject(Reading) ジャガイモ
Study Subject たまねぎ   p18-19
Study Subject(Reading) タマネギ
Study Subject みそ汁   p18-19
Study Subject(Reading) ミソシル
Study Subject すし   p20-22
Study Subject(Reading) スシ
Study Subject 鶏肉   p24-25
Study Subject(Reading) トリニク
Study Subject アスパラガス   p26-27
Study Subject(Reading) アスパラガス
Study Subject サラダ   p26-27
Study Subject(Reading) サラダ
Study Subject あさり   p28-29
Study Subject(Reading) アサリ
Study Subject 和菓子   p30-31
Study Subject(Reading) ワガシ
Study Subject もちがし   p30-31
Study Subject(Reading) モチガシ
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page