Go to the content
中央市立図書館
⇒ "Login"
Font Size
Reset Font Size
Reset Font Size
Increase Font Size
Home Page
>
Find Materials
>
Material Details
Material Details
Material Details - All Items
はじめての和食えほん 春のごちそうつくろう
Author
柳原/尚之∥著
近藤/圭恵∥絵
Publisher
文溪堂
Publication Year
2020.3
Content Introduction
旬の食べものでおいしい和食! 日本人が古くから受けついできた料理「和食」の知識を学びながら、春においしい和食のごちそうづくりに挑戦しよう! 楽しいお話と10のレシピが一緒になった本。はじめての和食づくりに最適。
Basic Information
Collection Information
Author Introduction
Study Subject
Collection Information
Registration Number
Library
Book Place
Call Number
Category
Restriction
Status
182057404
Tamaho
児童③
596 ヤ
Children's Books
92057445
Tatomi
しゅげい・りょうり
596 ヤ
Children's Books
Reservation Count
0
Basic Information
Title
はじめての和食えほん 春のごちそうつくろう
Title (Reading)
ハジメテ/ノ/ワショク/エホン/ハル/ノ/ゴチソウ/ツクロウ
Author
柳原/尚之∥著
Author (Reading)
ヤナギハラ,ナオユキ
Author
近藤/圭恵∥絵
Author (Reading)
コンドウ,ヨシエ
Publisher
文溪堂
Publication Date
2020.3
Number of Pages, etc.
31p
Dimensions
23×23cm
Price
\1400
ISBN
978-4-7999-0345-2
Content Description
旬の食べものでおいしい和食! 日本人が古くから受けついできた料理「和食」の知識を学びながら、春においしい和食のごちそうづくりに挑戦しよう! 楽しいお話と10のレシピが一緒になった本。はじめての和食づくりに最適。
Content Discription (Children)
和食のことならなんでも教えてくれる尚之(なおゆき)先生といっしょに、春においしい10のごちそうをつくろう!「春キャベツの豚(ぶた)しゃぶ」「茶わんむし」「めばるの煮(に)つけ」「手まりずし」などのつくり方をイラストでわかりやすく紹介(しょうかい)。「和食Q&A」ものっているよ。
NDC 9
596.21
NDC 10
596.21
Intended Audience
小学3~4年生,小学5~6年生(B3B5)
Author Introduction
<柳原/尚之∥著>
1979年生まれ。東京農業大学で発酵食品学を学ぶ。江戸懐石近茶流嗣家。柳原料理教室副主宰。日本料理、茶懐石研究指導、子供への食育などを行う。著書に「和食をつくろう!」など。
Study Subject
Study Subject
日本料理
Study Subject(Reading)
ニホン/リョウリ
Study Subject
弁当
p2
Study Subject(Reading)
ベントウ
Study Subject
だし汁
p5,15
Study Subject(Reading)
ダシジル
Study Subject
野菜
p6-7
Study Subject(Reading)
ヤサイ
Study Subject
キャベツ
p8-9
Study Subject(Reading)
キャベツ
Study Subject
肉料理
p8-9,24-25
Study Subject(Reading)
ニクリョウリ
Study Subject
野菜料理
p8-11,18-19,26-27
Study Subject(Reading)
ヤサイ/リョウリ
Study Subject
豚肉
p8-9
Study Subject(Reading)
ブタニク
Study Subject
たけのこ
p10-11
Study Subject(Reading)
タケノコ
Study Subject
卵料理
p12-14
Study Subject(Reading)
タマゴリョウリ
Study Subject
めばる
p16-17
Study Subject(Reading)
メバル
Study Subject
魚料理
p16-17
Study Subject(Reading)
サカナリョウリ
Study Subject
じゃがいも
p18-19
Study Subject(Reading)
ジャガイモ
Study Subject
たまねぎ
p18-19
Study Subject(Reading)
タマネギ
Study Subject
みそ汁
p18-19
Study Subject(Reading)
ミソシル
Study Subject
すし
p20-22
Study Subject(Reading)
スシ
Study Subject
鶏肉
p24-25
Study Subject(Reading)
トリニク
Study Subject
アスパラガス
p26-27
Study Subject(Reading)
アスパラガス
Study Subject
サラダ
p26-27
Study Subject(Reading)
サラダ
Study Subject
あさり
p28-29
Study Subject(Reading)
アサリ
Study Subject
和菓子
p30-31
Study Subject(Reading)
ワガシ
Study Subject
もちがし
p30-31
Study Subject(Reading)
モチガシ
Important Points
Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.
(Select a receiving library)
Tamaho Library
Tatomi Library
Toyotomi Library
Menu
Find Materials
Simple Search
Advanced Search
New Books
New Audiovisual Materials
Popular Borrowed Books
Popular Authors List
Recommended Materials
Magazine List
Reservation Cart
My Library
Borrowing Status List
Reservation Status List
Favorite List
Preferred Genre New Arrivals
Update Registration Information
New Password Registration
Opening Day Calendar
⇒ To Japanese Page
⇒ To Children's Page
Go to the top of this page