Go to the content
Home Page > Find Materials > Material Details

Material Details

トマトの大百科(まるごと探究!世界の作物)

  • Content Introduction 作物と人間のかかわりを、地球大のスケールと数千年・数万年のスパンで描く作物のビジュアル大百科。トマトという作物の成りたちと特性、育ちと栽培技術、加工と利用、世界・日本のトマト生産等を写真とともに解説。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
92057553 Tatomi しゅげい・りょうり 626 ト Children's Books   Checked Out
Reservation Count 0

Basic Information

Title トマトの大百科
Title (Reading) トマト/ノ/ダイヒャッカ
Author 中野/明正∥編
Author (Reading) ナカノ,アキマサ
Series まるごと探究!世界の作物
Publisher 農山漁村文化協会
Publication Date 2020.3
Number of Pages, etc. 56p
Dimensions 28cm
Price \3500
ISBN 978-4-540-19156-5
Content Description 作物と人間のかかわりを、地球大のスケールと数千年・数万年のスパンで描く作物のビジュアル大百科。トマトという作物の成りたちと特性、育ちと栽培技術、加工と利用、世界・日本のトマト生産等を写真とともに解説。
Content Discription (Children) トマトは世界でもっとも多く食べられている野菜です。トマトという作物の成りたちと特性(とくせい)、育ちと栽培技術(さいばいぎじゅつ)、世界・日本のトマト生産、トマトの調理と加工などについて写真で紹介(しょうかい)し、トマトのいまとこれからを考えます。
NDC 9 626.27
NDC 10 626.27
Intended Audience 小学3~4年生,小学5~6年生(B3B5)

Author Introduction

<中野/明正∥編>
1968年山口県生まれ。九州大学農学部卒業。農学博士。技術士(農業)。農林水産省農林水産技術会議事務局研究調整官。野菜ソムリエ(上級プロ)。土壌医。海外での技術指導などにも従事。

Study Subject

Study Subject トマト
Study Subject(Reading) トマト
Study Subject 栽培   p10-23
Study Subject(Reading) サイバイ
Study Subject 病虫害   p18-19
Study Subject(Reading) ビョウチュウガイ
Study Subject 品種改良   p22-23,50-51
Study Subject(Reading) ヒンシュ/カイリョウ
Study Subject 加工食品   p26-27,48-49
Study Subject(Reading) カコウ/ショクヒン
Study Subject 料理   p28-31
Study Subject(Reading) リョウリ
Study Subject 貿易   p32-33,48-49
Study Subject(Reading) ボウエキ
Study Subject ヨーロッパ   p34-35
Study Subject(Reading) ヨーロッパ
Study Subject アメリカ合衆国   p36-37
Study Subject(Reading) アメリカ/ガッシュウコク
Study Subject アジア   p38-39
Study Subject(Reading) アジア
Study Subject アフリカ   p38-39
Study Subject(Reading) アフリカ
Study Subject オランダ   p40-41
Study Subject(Reading) オランダ
Study Subject 消費   p42-43
Study Subject(Reading) ショウヒ
Study Subject 生産   p42-43,52-53
Study Subject(Reading) セイサン
Study Subject 日本   p46-47
Study Subject(Reading) ニホン
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page