Go to the content
Home Page > Find Materials > Material Details

Material Details

学校給食のひみつ図鑑

  • Publisher スタジオタッククリエイティブ
  • Publication Year 2025.10
  • Content Introduction 子どもたちの成長や健康をささえる学校給食。その歴史や調理の様子、栄養などを、Q&A形式で写真やイラストとともに解説する。北海道から沖縄県まで、日本全国のご当地給食も紹介。
待機中

Collection Information

Registration Number Library Book Place Call Number Category Restriction Status
182068272 Tamaho 児童② 374 ガ Children's Books  
92066293 Tatomi でんき・ちずしゃかい 374 ガ Children's Books  
Reservation Count 0

Basic Information

Title 学校給食のひみつ図鑑
Title (Reading) ガッコウ/キュウショク/ノ/ヒミツ/ズカン
Publisher スタジオタッククリエイティブ
Publication Date 2025.10
Number of Pages, etc. 159p
Dimensions 26cm
Price \3000
ISBN 978-4-86800-018-1
Content Description 子どもたちの成長や健康をささえる学校給食。その歴史や調理の様子、栄養などを、Q&A形式で写真やイラストとともに解説する。北海道から沖縄県まで、日本全国のご当地給食も紹介。
Content Discription (Children) 給食は誰(だれ)が作っているの?行事食ってなに?給食の食べ残しはどうしているの?身近な給食についての疑問(ぎもん)を、写真やイラストでわかりやすく解説(かいせつ)。日本全国のご当地給食や、人気メニューのレシピ、「あげパン」のひみつも紹介(しょうかい)します。
NDC 9 374.94
NDC 10 374.94
Intended Audience 小学生(B)

Study Subject

Study Subject 給食
Study Subject(Reading) キュウショク
Study Subject 献立   p34-36,56-81
Study Subject(Reading) コンダテ
Study Subject 栄養   p37-43
Study Subject(Reading) エイヨウ
Study Subject 栄養素   p38-41
Study Subject(Reading) エイヨウソ
Study Subject 料理人   p46
Study Subject(Reading) リョウリニン
Study Subject 栄養士   p47-55
Study Subject(Reading) エイヨウシ
Study Subject 郷土料理   p56-81
Study Subject(Reading) キョウド/リョウリ
Study Subject 食品流通   p82-86
Study Subject(Reading) ショクヒン/リュウツウ
Study Subject 食品衛生   p87-89,110-111
Study Subject(Reading) ショクヒン/エイセイ
Study Subject コンクール   p90-97
Study Subject(Reading) コンクール
Study Subject 年中行事   p98-103
Study Subject(Reading) ネンジュウ/ギョウジ
Study Subject 非常食   p108-109
Study Subject(Reading) ヒジョウショク
Study Subject 食物アレルギー   p112-115
Study Subject(Reading) ショクモツ/アレルギー
Study Subject リサイクル   p116-133
Study Subject(Reading) リサイクル
Study Subject 食品ロス   p116-117
Study Subject(Reading) ショクヒン/ロス
Study Subject 肥料   p118-123
Study Subject(Reading) ヒリョウ
Study Subject 飼料   p124-133
Study Subject(Reading) シリョウ
Study Subject バイオマス発電   p124-133
Study Subject(Reading) バイオマス/ハツデン
Study Subject 食生活の歴史   p134-149,159
Study Subject(Reading) ショクセイカツ/ノ/レキシ
Study Subject 食器   p150-153
Study Subject(Reading) ショッキ
Study Subject 料理   p154-158
Study Subject(Reading) リョウリ
Important Points
  • Please note that due to copyright restrictions, some materials may not be available for loan.
  • Please also be aware that the latest issue of magazines cannot be borrowed until the next issue is received.
  • To make reservations via the homepage, you need to complete user registration at the library and register your password and email address.
  • You can reserve up to five items per person using the online reservation service.
  • However, for assigned reading books, the limit is two items. Audiovisual materials (videos, CDs, DVDs) cannot be reserved.
  • Select the receiving library and press the "Add to Reservation Cart" button.

Go to the top of this page