Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
---|---|---|---|---|---|---|
91070248 | Tatomi | スポーツ・言語・文学 | 791 ツ | General Books |
Title | 懐石の研究 |
---|---|
Title (Reading) | カイセキ/ノ/ケンキュウ |
Subtitle | わび茶の食礼 |
Subtitle (Reading) | ワビチャ/ノ/ショクレイ |
Author | 筒井/紘一∥著 |
Author (Reading) | ツツイ,ヒロイチ |
Publisher | 淡交社 |
Publisher (Reading) | タンコウシャ |
Base Price | ¥3000 |
ISBN | 4-473-01926-8 |
Number of Pages, etc. | 259,10p |
Dimensions | 22cm |
NDC | 791.8 |
Content Description | 極限まで簡素化した「一汁三菜」に「もてなしのこころ」を盛り込んで、日本独自の食礼を確立した茶道。茶事の成立の時代から、形式が完成し、発展した江戸後期に至るまでの茶会料理の変遷を、資料を駆使して解明する。 |