Registration Number | Library | Book Place | Call Number | Category | Restriction | Status |
---|---|---|---|---|---|---|
181125641 | Tamaho | 閉架書庫(一般) | B 383 ヨ | General Books |
Title | 日本の食と酒 |
---|---|
Title (Reading) | ニホン/ノ/ショク/ト/サケ |
Author | 吉田/元∥〔著〕 |
Author (Reading) | ヨシダ,ハジメ |
Publisher | 講談社 |
Publisher (Reading) | コウダンシャ |
Base Price | ¥960 |
ISBN | 4-06-292216-6 |
Number of Pages, etc. | 282p |
Dimensions | 15cm |
NDC | 383.81 |
Content Description | 中世から近世にかけて〈日本酒〉としてのかたちを整えていく酒。日本食を特徴付ける醤油、味噌、納豆などの大豆発酵食品。中世の公家日記や寺院文書をひもとき、発酵技術の歴史を跡付けることで、日本の食と酒の原点に迫る。 |